Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bandırma Belediye Meclisi'nde gerginlik

Bandırma Belediye Meclisi

AKP grubu bir süre meclisi terk etti

Bandırma Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı, Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın başkanlığında yapıldı. Toplantının başında, Belediye Başkanı Mirza, belediyenin bir aylık çalışmaları hakkında bilgi vermeye başlayacağı sırada AKP adına söz alan Yılmaz Özdemir, “Hemen gündeme geçmeniz gerekir. Bu açıklamalarınızı basın toplantısı düzenleyerek yapın” deyince Mirza’dan, “Meclisi ben yönetiyorum. Bu açıklamayı yapacağım” yanıtını aldı. Bunun üzerine AKP grubu ve salonda dinleyici olarak bulunan AKP gençlik kolları üyeleri salonu terk ettiler. Ardından, başkan Mirza, belediyenin bir aylık çalışmaları hakkında yaklaşık 35 dakika açıklamalarda bulundu. Mirza’nın açıklamasının bitmesinden sonra gündeme geçildiğinde, AKP grubu ve gençlik kolları üyeleri salona yeniden döndüler.
AĞILDERE’YE KUŞAKLAMA KANALI
Meclis gündeminde yer alan, Eti Maden Bor ve Asit Fabrikaları Bandırma İşletme Müdürlüğü’nün, Levent Mahallesi’nde bulunan Ağıldere bölgesine kuşaklama kanalı yapması konusunda belediye başkanına protokol yapma yetkisi verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Mirza, bu bölgeye yaklaşık 20 yıldır Eti Madencilik tarafından sulu şlam atığı dökülüp son yıllarda katı atık depolaması yapıldığını vurgularken, şunları söyledi:
“Ancak bu katı atıklar da yağmur suyu ile toprağa karışarak kirlilik yaratıyor. Bu nedenle Eti Maden Bor ve Asit Fabrikaları Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda, bu bölgeye kuşaklama yapmaya karar vermiş. Ancak bu projeyi uygulamaya geçtiklerinde görmüşler ki, projenin uygulanacağı bölgedeki arazilerin yarısı bizim. Bunun üzerine bize başvurarak, 90 dönümlük yeri almak istediler. Baktık ki proje bölgeye yararlı olacak, buna destek vermeyi kararlaştırdık, ancak istedikleri alanı 51 dönüme düşürdük. Bu arada da projeyi kısa sürede tamamlamaları ve yerin üzerini toprak kaplayarak, yeşillendirmelerini ve bundan sonra da buraya depolama yapılmamasını istedik.”
Mirza’nın açıklamasının ardından kendisine protokol yapma yetkisi oybirliğiyle verildi.
BELEDİYE MÜLKLERİ
Belediyeye ait bazı mülklerin satılması için encümene yetki verilmesi maddesinin görüşülmesi tartışmalara yol açtı. AKP’li üye Alp Bostancı, yaptığı konuşma ile mülklerin satışına karşı çıkarken, kente hizmet üretmek için belediyenin tasarrufa giderek, bu parayla yatırım yapılmasını önerdi. Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir’in Büyükşehir olmasının ardından belediyenin bütçesinin yüzde 60 düştüğünü vurgulayarak, “Hangi parayı biriktirerek hizmet yapacağız? Zaten, şu ana kadar da hiç mülk ve arsa satmadık. Ama gerekirse satarız” dedi. CHP’li mimar Şerafettin Engüdar da konuşmasında, “Belediyeler, hizmet için mülk ve arazi de satarlar. Bu arada yeni arsalar da üretirler. Tüm dünyada bu böyledir” diye konuştu. Mülkiyeti belediyeye ait bulunan parsellerin gerektiğinde satışına AKP grubu ret oyu verirken, madde, CHP ve MHP’lileri oylarıyla kabul edildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli